Οικοσύστημα

Δείτε όλους τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο που απαρτίζουν την ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟ Κ.ΑΛ.Ο. καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς. Συμμετέχουν φορείς όλων των δραστηριοτήτων,  Όλοι μαζί αποτελούμε ένα εν δυνάμει επιχειρηματικό, τεχνολογικό και κοινωνικό οικοσύστημα για την Ήπειρο.

0
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συνεταιριστικές
Επιχειρήσεις
0
Ενεργειακές κοινότητες
0
Α.Μ.Κ.Ε.
wowlogo-02

Στην wow συμβουλεύουμε και αναπτύσσουμε σύγχρονα brands. Απευθυνόμαστε σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που θέλουν να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση με το κοινό τους. Μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική και άρτιο δημιουργικό, προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς κι ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον τομεα του Βranding, το σχεδιασμό και ανάπτυξη ιστοσελίδων, το σχεδιασμό οπτικής και λεκτικής ταυτότητας και συσκευασίας με υποστήριξη από το πρώτο brief ως το τελικό launch.

Logo Horizontal Medium

Το P2P Lab είναι μια διεπιστημονική ερευνητική κολεκτίβα που επικεντρώνεται στα κοινά και την τεχνολογία.

Αποστολή του είναι:

 • η δημιουργία διεπιστημονικών οπτικών σχετικά με τα διάφορα ομότιμα εγχειρήματα.
 • η συγγραφή άρθρων, βιβλίων και αναφορών πάνω στα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εργαστηρίου.
 • η διοργάνωση ανοικτών δραστηριοτήτων δράσης και επιμόρφωσης σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία για τη δημιουργική αλλαγή των κοινωνιών.
21761503_1882076202044714_3208549982032020061_n

H Agromedia Epirus με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και ασχολείται με υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών διαχείρισης.Η φιλοσοφία μας, πρότυπη και πρωτότυπη αντίληψη του επιχειρείν, φιλοδοξεί στην καλλιέργεια, διάδοση και ανάπτυξη της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

TheHighMountains

The High Mountains is a social cooperative founded in 2015 by people who live and produce in mountainous areas. Our members are farmers, food processors, livestock farmers, beekeepers, but also carpenters, artists, makers and scientists. Our vision is to succeed in a “Worthliving Integrated Development” scheme in mountainous areas. We try to revive our villages in an holistic way, to adopt or create models and techniques of producing, distributing, consuming and living, customized to the special needs, conditions and environments of the places we have choosen to live in and attached to the values we want to live by.

59618782_860972044295365_6414364005367808000_n - Αντιγραφή

Η Terra Sensitive είναι ένας Ιστότοπος για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα όπως Τέχνες, μουσική, audiovisual και δημιουργικά εργαστήρια στη φύση.

272806866_312096080863565_9182914732472848726_n

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραγωγών Ηπείρου « ΙΧΩΡ » εδρέυει στα Ιωάννινα και ασχολείται με την παραγωγή  αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών αλλά και άλλων τοπικών προιόντων της Ηπειρου.

Οι καλλιέργειες  αρωματικών φυτών της« ΙΧΩΡ »  είναι άνυδρες και βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο σε εδάφη παρθένα. Αυτό κάνει τα προϊόντα μας εξαιρετικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Οι οκτώ παραγωγοί που απαρτίζουμε το συνεταιρισμό « ΙΧΩΡ »   έχουμε ως φιλοσοφία τη βιολογική καλλιέργεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, με την βοήθεια ειδικών και γεωπόνων προσπαθούμε να κρατήσουμε τα προϊόντα μας σε σταθερά  εξαιρετική ποιότητα.

Μέλημά μας είναι να προωθήσουμε και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα της Ηπείρου στην εγχώρια αγορά αλλά και σε διεθνείς αγορές. Τα μέλη που την απαρτίζουν είναι μικροί παραγωγοί αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του συνεταιρισμού στοχεύουμε στην ενσωμάτωση και άλλων τοπικών μικρών παραγωγών με ποικιλία προϊόντων σύμφωνων με τις βιολογικές και ποιοτικές προδιαγραφές μας.

Η ΣΎΝΤΟΜΗ ΕΠΩΝΥΜΊΑ ΜΑΣ ( ΙΧΩΡ )

Ξεκινώντας από την αρχαία Ελληνική μυθολογία η λέξη ΙΧΩΡ ήταν μια ουσία που λέγεται ότι ξεχώριζε τους απλούς θνητούς από τους θεούς!

Είναι μια ζωογόνος ουσία αναλλοίωτη, αθάνατη και άφθαρτη, η οποία δεν υπόκειται στους νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης.

Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο και σε πολλούς ασθενείς του Ιπποκράτη ότι αυτό το αιθέριο ρευστό διατηρεί τις ιδιότητες των τροφίμων και των ποτών των αθανάτων

Αντίστοιχη είναι και η ιστορία που αναφέρεται από τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, που έγραψε στ’ “Αργοναυτικά” πως από τον ιχώρα του Προμηθέα, που έσταξε μέσα από την πληγή που άνοιξαν οι αετοί του Δία, βλάστησε ένα θαυματουργό φυτό.

 

Αυτά τα στοιχεία θέλουμε να σας προσφέρουμε μέσα από τα προϊόντα μας!!

Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ είναι ένας αστικός συνεταιρισμός της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα που εγγράφηκε στο μητρώο Κ.Αλ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας.

Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση της ενεργειακής ένδειας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Από το καλοκαίρι του 2021, συμμετέχουμε σε μια Δέσμη Ενεργειακών Κοινοτήτων (Cluster) μαζί με την Greenpeace, την Electra Energy Community, την Hyperion Energy Community, σπουδαία ελληνικά Πανεπιστήμια, καθώς και άλλες δυναμικές εταιρείες του χώρου.

logo-version4

H «Συν-Θέτω Κοιν.σ.επ.» είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης, αναγνωρισμένη από το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας  που προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής. Βασικός κορμός και κινητήριος μοχλός είναι η ιδέα της συνεργασίας, μιας συνεργασίας τόσο μεταξύ των ειδικών ψυχικής υγείας  που συνεργάζονται με το κέντρο, όσο και του ατόμου που απευθύνεται σε αυτό.

Οι σπόροι της ιδέας ενός συνεργατικού εγχειρήματος μπήκαν το 2014 κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μας στην οικογενειακή-συστημική ψυχοθεραπεία. Μετά από πολλές σκέψεις, συζητήσεις και προτάσεις γεννήθηκε το 2017 η Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Συν-Θέτω».

Για εμάς ένα συνεταιριστικό/συνεργατικό μοντέλο εργασίας ήταν μονόδρομος. Τόσο γιατί ικανοποιούσε την θεωρητική μας βάση ότι τα ζωντανά λειτουργικά συστήματα είναι πάντα κάτι ανώτερο από το άθροισμα των μελών, τόσο επειδή πιστεύουμε ότι η οριζόντια και ισότιμη διαχείριση μιας επιχείρησης είναι το πλαίσιο για εξέλιξη και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η διαφορετικότητα εντός του συνόλου της ομάδας, μας επιτρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ενδυνάμωσης σε παιδιά-εφήβους-ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες αλλά και επαγγελματικές ομάδες.

Στόχος μας είναι η εξέλιξη της ομάδας ώστε να καλύπτει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, σε πολλαπλά επίπεδα (σωματικό-ψυχικό-κοινωνικό-πολιτιστικό) με σεβασμό στη διαφορετικότητα και χωρίς αποκλεισμούς.

http://sintheto.kunsep.gr/

f4sss

Η ΚΟΙΝΕΡΓΕΙΑ είναι μη-κερδοσκοπική ενεργειακή κοινότητα που ιδρύθηκε τον Μαϊο του 2021 στα Ιωάννινα.

Σκοπός της είναι η παραγωγή και διαχείριση καθαρής και φθηνής ενέργειας για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:

 • Προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στον ενεργειακό τομέα.
 • Αποκλιμάκωση της συνεχούς αυξανόμενης παραγωγής ενέργειας και χρήσης πρώτων υλών με ταυτόχρονη αναβάθμιση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευημερίας.
 • Καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.
 • Βέλτιστη διαχείριση των τοπικών ενεργειακών πόρων για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνιών της Ηπείρου.

Δραστηριότητες

 • Παραγωγή καθαρής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση
 • Αποθήκευση και διαχείριση παραγόμενης ενέργειας
 • Βιώσιμη κινητικότητα
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Παροχή συμβουλευτικής
 • Ενημέρωση, εκπαίδευση, κατάρτιση
 • Μεταφορά τεχνογνωσίας, δημιουργία συνεργειών και δικτύωση με φορείς, τοπικές αρχές, οργανώσεις και ενεργειακές κοινότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Έρευνα
logoEcoMuseum

Έχοντας αντιληφθεί ότι οι κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές που συντελούνται τις τελευταίες δεκαετίες επιδρούν καθοριστικά στην σταδιακή απώλεια της συλλογικής μνήμης και κληρονομιάς, θέσαμε ως στόχο την εκ νέου κοινωνική ενεργοποίηση σε μια ολιστική και διεπιστημονική βάση. Τα μέλη του Οικομουσείου Ζαγορίου καλύπτουν τις εξής ειδικότητες: αρχιτεκτονική, συντήρηση έργων τέχνης, μουσειοπαιδαγωγική, αρχαιολογία, γεωεπιστήμες & περιβάλλον, εικαστικά και μέσα επικοινωνίας.

Green Move Coop

Η Πράσινη Μετακίνηση είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, αστικός συνεταιρισμός συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας. Αποσκοπεί στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, του αειφόρου θεματικού τουρισμού και των πράσινων μεταφορών. Κύριο αντικείμενο δραστηριότητας είναι η παροχή υπηρεσιών ενοικίασης ηλεκτρικών / συμβατικών ποδηλάτων, οργάνωση ποδηλατικών διαδρομών και αθλητικών διοργανώσεων.

Adventure therapy logo (Small)

Με τα πακέτα μας, προσφέρουμε αξιοσημείωτες αξέχαστες εμπειρίες στη φύση και μέσα από την περιπέτεια, ενισχύουμε τις θεραπευτικές μεθόδους. Αυτό έχει ως στόχο να οδηγήσει σε ισχυρότερες προσωπικότητες και να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των συμμετεχόντων.
Απευθυνόμαστε σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως: άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ), πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες ή χρόνιες παθήσεις, αποφυλακισμένοι, πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, οροθετικοί, άτομα από θρησκευτικές ή πολιτισμικές μειονότητες, κακοποιημένες γυναίκες, θύματα εμπορίας (trafficking), πρόσφυγες, μετανάστες, παιδιά με αναπηρίες, παιδιά με σύνδρομο Down, αυτισμό και Asperger, καθώς και στις οικογένειες μελών που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα ή ανήκουν στις ομάδες που έχουν προαναφερθεί. Η ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης αποτελείται από ειδικούς στον χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας, των κοινωνικών επιστημών, του περιβάλλοντος και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Επιπρόσθετα έχουμε την υποστήριξη εξωτερικών συνεργατών στον τομέα της ασφάλειας και νομικής κάλυψης των συμμετεχόντων. Η πλειοψηφία των προγραμμάτων μας υλοποιούνται στη φύση από έμπειρους – πιστοποιημένους συνοδούς και οδηγούς, οι οποίοι διασφαλίζουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας.

83469763_554004065200361_5179405172253655040_n
Θέατρο – Εικαστικά – Μουσική
logo (1)

H ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ είναι η πρώτη συνεταιριστική επιχείρηση Τύπου, εκδόσεων και παραγωγών εικόνας, στα Γιάννενα.

Διαχειρίζεται τον Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr, μια ενημερωτική ιστοσελίδα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, με καθημερινή, έγκυρη ενημέρωση για τα γεγονότα, από επαγγελματίες δημοσιογράφους της πόλης.

Επίσης, έχει στο ενεργητικό της δύο εκδόσεις (25+1 ρετρό ιστορίες, Οι ‘αποστάτες’, τα ρέντζελα και οι δήμαρχοι/Οι δημοτικές εκλογές στα Γιάννενα, 1925-2014).

Το 2022, έφτιαξε το ντοκιμαντέρ “By the lake-στην πόλη όπου βρέχει μόνο μια φορά το χρόνο”, διάρκειας 75 λεπτών

Print

Το πρότυπο καλλιτεχνικό εργαστήρι Κιμωλία είναι ένα εργαστήρι Υποκριτικής, Θεατρικού παιχνιδιού, Μουσικής και Κινησιολογικής έκφρασης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και τα ταλέντα τους, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει το θέατρο, η μουσική και η κίνηση. Επειδή η τέχνη είναι για όλους μας πηγή δημιουργικότητας, έμπνευσης και ελευθερίας, πιστεύουμε ότι αξίζει να της επιτρέψουμε να αφήσει τα ίχνη της στη ζωή μας όπως μια κιμωλία πάνω σε μαυροπίνακα…

Σας περιμένουμε όχι για να κάνουμε σε εσάς υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κινησιολογία, αλλά για να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί με σας!

 

Γίνετε μέλος της Ένωσης

Επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε να ενταχθεί και η δική σας ΚΟΙΝΣΕΠ στην Ένωση ΚΟΙΝΟ Κ.ΑΛ.Ο

Η ένωση