ΙΧΩΡ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

ΚΟΙΝΣΕΠ

ΙΧΩΡ

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραγωγών Ηπείρου « ΙΧΩΡ » εδρέυει στα Ιωάννινα και ασχολείται με την παραγωγή  αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών αλλά και άλλων τοπικών προιόντων της Ηπειρου.

Οι καλλιέργειες  αρωματικών φυτών της« ΙΧΩΡ »  είναι άνυδρες και βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο σε εδάφη παρθένα. Αυτό κάνει τα προϊόντα μας εξαιρετικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Οι οκτώ παραγωγοί που απαρτίζουμε το συνεταιρισμό « ΙΧΩΡ »   έχουμε ως φιλοσοφία τη βιολογική καλλιέργεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, με την βοήθεια ειδικών και γεωπόνων προσπαθούμε να κρατήσουμε τα προϊόντα μας σε σταθερά  εξαιρετική ποιότητα.

Μέλημά μας είναι να προωθήσουμε και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα της Ηπείρου στην εγχώρια αγορά αλλά και σε διεθνείς αγορές. Τα μέλη που την απαρτίζουν είναι μικροί παραγωγοί αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του συνεταιρισμού στοχεύουμε στην ενσωμάτωση και άλλων τοπικών μικρών παραγωγών με ποικιλία προϊόντων σύμφωνων με τις βιολογικές και ποιοτικές προδιαγραφές μας.

Η ΣΎΝΤΟΜΗ ΕΠΩΝΥΜΊΑ ΜΑΣ ( ΙΧΩΡ )

Ξεκινώντας από την αρχαία Ελληνική μυθολογία η λέξη ΙΧΩΡ ήταν μια ουσία που λέγεται ότι ξεχώριζε τους απλούς θνητούς από τους θεούς!

Είναι μια ζωογόνος ουσία αναλλοίωτη, αθάνατη και άφθαρτη, η οποία δεν υπόκειται στους νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης.

Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο και σε πολλούς ασθενείς του Ιπποκράτη ότι αυτό το αιθέριο ρευστό διατηρεί τις ιδιότητες των τροφίμων και των ποτών των αθανάτων

Αντίστοιχη είναι και η ιστορία που αναφέρεται από τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, που έγραψε στ’ “Αργοναυτικά” πως από τον ιχώρα του Προμηθέα, που έσταξε μέσα από την πληγή που άνοιξαν οι αετοί του Δία, βλάστησε ένα θαυματουργό φυτό.

 

Αυτά τα στοιχεία θέλουμε να σας προσφέρουμε μέσα από τα προϊόντα μας!!

Υπηρεσίες - Προϊόντα

Φωτογραφίες

Πρόσφατες αγγελίες

Ζητούνται συνεργάτες για την σύσταση ΚΟΙΝ.ΣΕΠ με έδρα την Ηγουμενίτσα

Ζητούνται συνεργάτες για την σύσταση ΚΟΙΝ.ΣΕΠ με έδρα την Θεσσαλονίκη και αντικείμενο την παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών. (Κατασκευή & Διαχείριση Ιστοσελίδων – Κατασκευή & Διαχείριση E-Shops

Read More »

Ακολουθήστε μας

Γίνετε μέλος της Ένωσης

Επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε να ενταχθεί και η δική σας ΚΟΙΝΣΕΠ στην Ένωση ΚΟΙΝΟ Κ.ΑΛ.Ο

Η ένωση